TACK TILL ALLA SOM BIDROG I INSAMLINGEN OCH STÖDKONSERTEN I MIKAELSKYRKAN. EN

STÖDKONSERT TILL FÖRMÅN FÖR UPPSALA

STADSMISSION OCH DERAS ARBETE 

MED HEMLÖSA OCH ANDRA VIKTIGA

GÄRNINGAR I UPPSALA. 


Att någon människa över huvud taget är hemlös, utan bostad är för mig oerhört ledsamt och totalt hjärtskärande. Alla vill ha ett hem, ett eget hem. När jag växte upp i Tuna Backar på 50-60-70-talet bland barn-rikefamiljer, plaskdamm och regntak långt efter Konung Gustav VI Adolf´s invigningstal kände jag en varm omfamnande kram. Så stor, varm och kärleksfull att hälften vore nog för alla oss. Vi var barn av vår tid och alla våra möjligheter kom från området, äventyren och människorna vi höll oss nära. Dom  flesta av oss har väl sitt ”Tuna backar” i staden eller på landet någonstans i Sverige.  Det stället  som gav oss allt vi behövde där  och då. Alla behöver och är värda ett eget Tuna backar, ett eget hem. Detta är verkligen en hjärtefråga för mig. Jag har med egna ögon sett hemlöshet och psykisk ohälsa i min närhet. Jag vill med detta försöka göra skillnad tillsammans med alla er andra. Ingen kan göra allt men alla kan göra något /Pelle


bilder från byggandet och invigningen av Tuna backar 1947-1951