Om PLM

Efter tre engelska utgivningar med bandet mellan 2017-2020 släpptes äntligen albumet Familjeband. Svenskt soloalbum, det första svenska på fem år. Begränsad upplaga om endast 100 st CD pressas. Du kan köpa ditt alldeles egna unika CD-exemplar i Musicaffärn. 4-sidig digifile med bildcollage och texthäfte. Mer än 42 minuter nyskriven musik på svenska. Ett varmt melankoliskt album med starka känslor.

Pelle Lundblad är rockpoeten från Uppsala. Född o uppvuxen i Tuna backar ett folkhemsbygge av högsta klass. Här sprang alla ungar, över gårdarna mellan stora gula hus, doft av pannkakor och söndagsstekar, från alla de barnrikehem som tillsammans skapade historien på 1940-50-60-70-80-90-2000-10-20-talet och fortfarande! Området är unikt på ett mycket vackert vis. Ritat av dåvarande stadsarkitekt Gunnar Leche och uppfört under åren 1947-1951. Invigt av konung Gustav VI Adolf. Bara en sådan sak. Märkvärdigt extraordinärt. Bildserien från invigningen gav inspiration till låtarna Tuna backar och Kungen på Torbjörns torg. Pelle har skrivit över 300 låtar och fler än 100 av dessa verk är registrerade på STIM. Han har givit ut åtta album varav fyra på Engelska. Det började 2001 med ett svenskt akustiskt soloalbum @bättre sent än aldrig. I samarbete med Ulf Holmberg och Ekeby Studio. Den debuten gav honom både upp-märksamhet och utmärkelsen ”Veckans Uppländska Artist”. Det skulle dröja till 2012 innan tiden var mogen och Pelle släppte sitt första engelska soloalbum. @b12 it’s getting better! I samarbete med Ulf Holmberg och Space Place Studio Vassunda. Detta innebar starten för och grundandet av sitt egna The Steam Mill County Band. Nu följde en skön period av livespelningar varvade med nya skivinspelningar. @Steam Mill Band, 2013, i samarbete med bandet och på olika inspelningsplatser. Mixad av Kim Westin och mastrad av Dan Fredriksson. @Min stad, 2015, i samarbete med bandet och på olika inspelningsplatser såsom Ångqvarn, Vänge, Ekeby och Melbourne. Mixad av Kim Westin och mastrad av Nicke Widén på Studio Ljudo. @Made in Tobo 2017 i samarbete med producenten Markus Miljand och med bandet på plats för livetagningar i Gamla Folkan i Tobo. Plattan fick ett mycket fint mottagande i pressen. @Heartbreaking News 2019 i samarbete med producenten MM och med bandet på plats i en stuga på Gräsö i norra Roslagen. @Double A-side, 2020, i samarbete med bandet och på plats i KoM Studio i Funbo. Mellan dessa perioder av musik med bandet kom soloutgivningarna @Three Little Wishes, 2016, inspelad i hemstudion i Ångqvarn och @Landet runt, 2016, inspelad i hemstudion i Ångqvarn och i samarbete med Kim Westin som mixat o mastrat. @Familjeband 2020. Svenskt och melankoliskt soloalbum. Inspelat i samarbete med Markus Miljand i KoM studios.

I skrivande stund, april 2021 och år två av Coronapandemi, så jobbar Pelle på med projekt inom ramen för Musikul. Det nya konceptet ”Live från Hemma” är musikfilmer och streamade livesändningar. Filmerna har mottagits fantastiskt bra och visats snart mer än 10000 gånger. Premiären på direktsänd ”Live från Hemma” i lördags 20210417 ger mersmak. Det vart en publiksuccé med reservation för teknikstrul som löstes på ett mirakulöst sätt! Puuh det var en rysare som trots allt landade väl. Nu smids planer för fortsatta livesändningar och pandemianpassade gig 🙂

Pelle är även stolt grundare av WEST WIND FESTIVAL est 2018. En musikfestival med mycket värme och stort hjärta. Där publik och musiker möts under avspända former med ett gemensamt intresse för musikul 🎸❤️🎸

*Det här är Swedeicana. Som Americana fast Made In Sweden* Så myntade Pelle den nya musikstilen under inspelningarna av Made In Tobo 2017. På den vägen är det!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Pelle-Lundblad-Live-at-Hijazz-2015-1024x833.jpg