Om PLM

Pelle Lundblad är rockpoeten från Uppsala. Född o uppvuxen i Tuna backar ett folkhemsbygge av högsta klass. Här sprang alla ungar, över gårdarna mellan stora gula hus, doft av pannkakor och söndagsstekar, från alla de barnrikehem som tillsammans skapade historien på 1940-50-60-70-80-90-2000-10-20-talet och fortfarande! Området är unikt på ett mycket vackert vis. Ritat av dåvarande stadsarkitekt Gunnar Leche och uppfört under åren 1947-1951. Invigt av konung Gustav VI Adolf. Bara en sådan sak. Märkvärdigt extraordinärt. Bildserien från invigningen gav inspiration till låtarna Tuna backar och Kungen på Torbjörns torg. Pelle har skrivit över 300 låtar och fler än 100 av dessa verk är registrerade på STIM. Han har givit ut åtta album varav fyra på Engelska. Det började 2001 med ett svenskt akustiskt soloalbum @bättre sent än aldrig. I samarbete med Ulf Holmberg och Ekeby Studio. Den debuten gav honom både upp-märksamhet och utmärkelsen ”Veckans Uppländska Artist”. Det skulle dröja till 2012 innan tiden var mogen och Pelle släppte sitt första engelska soloalbum. @b12 it's getting better! I samarbete med Ulf Holmberg och Space Place Studio Vassunda. Detta innebar starten för och grundandet av sitt egna The Steam Mill County Band. Nu följde en skön period av livespelningar varvade med nya skivinspelningar. @Steam Mill Band, 2013, i samarbete med bandet och på olika inspelningsplatser. Mixad av Kim Westin och mastrad av Dan Fredriksson. @Min stad, 2015, i samarbete med bandet och på olika inspelningsplatser såsom Ångqvarn, Vänge, Ekeby och Melbourne. Mixad av Kim Westin och mastrad av Nicke Widén på Studio Ljudo. @Made in Tobo 2017 i samarbete med producenten Markus Miljand och med bandet på plats för livetagningar i Gamla Folkan i Tobo. Plattan fick ett mycket fint mottagande i pressen. @Heartbreaking News 2019 i samarbete med producenten MM och med bandet på plats i en stuga på Gräsö i norra Roslagen. @Double A-side, 2020, i samarbete med bandet och på plats i KoM Studio i Funbo. Mellan dessa perioder av musik med bandet kom soloutgivningarna @Three Little Wishes, 2016, inspelad i hemstudion i Ångqvarn och @Landet runt, 2016, inspelad i hemstudion i Ångqvarn och i samarbete med Kim Westin som mixat o mastrat. @Familjeband 2020. Svenskt och melankoliskt soloalbum. Inspelat i samarbete med Markus Miljand i KoM studios.@The 21 Bridges 2022 En berättelse om broarna i Uppsala. Fantastiskt klaviaturarrangemang av producenten Markus som spelar piano, tramporgel och synth. Pelle spelar munspel och sjunger. Låten är den första som han släpper i ett digitalt paket där låten, Art Cover och filmklipp. Det viktigaste med detta släpp är låten presenteras i helt okomprimerad version. Det vill säga så som den spelats in ska den också höras. Detta är mycket för Pelle och har redan uppskattats stort av hans publik.  

Pelle är även stolt grundare av WEST WIND FESTIVAL est 2018. En musikfestival med mycket värme och stort hjärta. Där publik och musiker möts under avspända former med ett gemensamt intresse för musikul 🎸❤️🎸

*Det här är Swedeicana. Som Americana fast Made In Sweden* Så myntade Pelle den nya musikstilen under inspelningarna av Made In Tobo 2017. På den vägen är det!

Live at Hijazz October 24th 2015
Live at Hijazz October 24th 2015